Eicher staat voor kwaliteit van Loonbedrijf Jetze Dijkstra

Het kan geen toeval zijn dat ik, bij binnenkomst in het huis van Jetze Dijkstra en zijn vriendin Femke de oudste dochter Silke voor het raam tref, waar ze vol enthousiasme wijst op een trekker, die voorbij rijdt. Het zou te veel verlangd zijn haar het merk van de trekker te ontfutselen maar dat ze, net als haar vader, een grote passie voor deze voer- en werktuigen zal ontwikkelen is duidelijk.
Jetze maakte in de afgelopen jaren zijn loonbedrijf tot een stevig bedrijf met een groot aantal prachtige werktuigen en een niet minder mooi park van trekkers, waarvan de belangrijkste een werktuig van het merk Eicher is. Een trekker, die hij, door de geweldige kwaliteit zelf een rijdende reclame noemt voor zijn bedrijf.

Websitebouwer René Mulder: Er moet een banaan op je webpagina zitten. Klanten moeten iets willen pakken.

Als kleine jongen van 6 jaar kwam René Mulder met zijn ouders uit Noordwolde naar Oldeberkoop en hij is nooit meer weg gegaan. Hij woont samen met journaliste Henriët Haan, kreeg samen met haar een zoontje Niel. Ruim 10 jaar geleden besloot René naast zijn baan bij Omroep Flevoland zelfstandig ondernemer te worden met zijn web-bedrijf MulderMedia. Een jarenlange ervaring in de besturingstechniek en een degelijke kennis van de onderbewuste drijfveren van mensen helpt hem daarbij.

Notaris Geke Smeenk: De status kan me gestolen worden. Ik hou van ondernemen.

Het moet niet eenvoudig geweest zijn voor onze jonge notaris Geke Smeenk om een oude rot in het vak, een Oldeberkoper in hart en nieren, als Simon ter Heide als notaris op te volgen. Als je dan ook nog vrouw bent en jong, sta je in de wereld van het notariaat al meteen met 2-0 achter. Geen enkele reden voor Geke Smeenk om niet volledig en zonder schroom met twee rechter handen het werk van Simon voort te zetten en uit te breiden.

Bouwbedrijf Berkoop: Passie voor hout

De bezoeker, die Oldeberkoop betreedt vanuit Jubbega via de Heerenveenseweg raakt zonder twijfel direct aangenaam verrast door de aanblik van twee wel heel bijzondere gebouwen. Aan de linkerkant de oude CAV en aan de rechterkant de karakteristieke boerderij van Freddy en Willeke Dijkstra, waarin Bouwbedrijf Berkoop is gevestigd.

Hèt Sportcentrum -

Een eerste afspraak wordt vergeten, ook bij de tweede komt hij iets later. Hij moest nog even wat regelen. Maar dan zit ik toch om tafel met Fred Ernst, samen met zijn vrouw Angenieta eigenaar van Hèt Sportcentrum in Oldeberkoop. Sinds 2 februari zelfs officieel het Health- en Wellnessplein. Het wordt me al snel duidelijk: stilzitten komt niet voor in het woordenboek van Fred.

Tjerk Hof - Melkveebedrijf

Een van de weinige melkveehouders die lid is van de Berkoper OndernemersVereniging is Tjerk Hof. Tjerk runt zelf het boerenbedrijf met 130 koeien, goed voor 1,1 miljoen liter melk. Dit in maatschap met zijn vrouw Greet Ruitenberg. Een interview met Tjerk over wat hij doet en wat hem drijft, maar daarnaast meteen een spoedcursus boerenbedrijf.

Le Brocope - TheaterCafé

De deur van Le Brocope is open. Als ik naar binnen stap hoor ik iemand lopen. Ook hoor ik een computer opstarten, maar waar de geluiden vandaan komen? Even later word ik naar boven geroepen door gastvrouw Mara en vind ik, verborgen achter een deur, de trap naar de prachtig ruime bovenverdieping.
Klassieke muziek staat aan, de houtkachel brandt en met het uitzicht op de tuin van Vredewoud (nu voor een deel eigendom van Le Brocope) kun je je voorstellen dat de bewoner toch weinig meer te wensen over heeft. En dat blijkt te kloppen, als ik de Berkoper onderneemster Mara Eijsbouts over haar doen en laten mag interviewen. Ze geniet volop.

4seizoenenAttractief