Paardensportvereniging Brocope

pcbrocopeVan Lr en Pc Brocoperuiters naar Paardensport Brocope
Paardensport Brocope is op 11 maart 1982 opgericht onder de naam Lr en Pc Brocoperuiters. Tegenwoordig gaan we door het leven als Paardensport Brocope, kortweg PS Brocope.

De kleinste vereniging
Waar we ooit een redelijk grote vereniging waren, zijn wij nu een van de kleinste paardensport-verenigingen van Nederland. Anno 2010 telt de club 35 leden. Dat is echter zeker geen nadeel: het zorgt voor veel gezelligheid en niemand is bij ons een nummer. Ondanks het lage ledental werden en worden op wedstrijden veel prijzen en titels gewonnen. Al diverse pony- en paardenleden hebben een titel "Kringkampioen" of "Fries kampioen" weten te bemachtigen in zowel dressuur, springen als SGW.

Voor elk wat wils
De drempel om eigen voorkeuren aan te geven binnen de club is laag. De één wil dressuur, de ander wil springen en weer een ander wil crossen. Voor zover dat mogelijk is proberen wij met iedereen rekening te houden.
Zo hebben wij een "Bikkel-groep". Deze groep bestaat uit pony- en paardenleden die het hele jaar door in onze buitenbak rijden en geen gebruik maken van de indoor accommodatie. Deze groep is opgericht voor leden die niet over een trailer of vervoer beschikken. Wij willen hen toch de mogelijkheid  bieden om ook in de wintermaanden lessen te kunnen volgen. Dat verklaart tevens de naam "Bikkel groep": deze bikkels rijden altijd buiten!
Op woensdag lessen de leden die in de winter over wat meer comfort willen beschikken. Hiervoor maken wij vanaf oktober tot en met maart gebruik van indoor accomodatie 'De Zuidstroom' in Vinkega. In de zomer lessen de woensdagleden, net als de bikkels, in onze clubbak in Oldeberkoop.
We vinden het belangrijk dat tijdens de clublessen iedereen voldoende individuele aandacht kan krijgen van de instructrices. Daarom hanteren wij een norm van maximaal vijf personen per les.

Activiteiten
We organiseren, naast de reguliere lessen, diverse activiteiten. Zo vinden twee keer per jaar onderlinge wedstrijden plaats, alleen voor leden van onze club: de nieuwjaarswedstrijd en de clubkampioenschappen. Verder rijden we mee in optochten (Flaijelfeest), organiseren we ponybanen et cetera. Eigen inbreng is natuurlijk altijd welkom! 

Wie weet tot ziens?
Spreekt het je aan? Kijk voor meer informatie op onze website: www.ps-brocope.nl. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. We nodigen je van harte uit om een proefles te nemen en/of een kijkje te nemen bij onze lessen en activiteiten.

4seizoenenAttractief