Kaasboerderij De Stelp

stelpNet buiten het dorp staat de stijlvolle boerderij van Theo en Dory van der Gun. De boerdeij stamt uit 1885. Op deze boerderij worden dagelijks ongeveer 80 koeien gemolken en van deze melk wordt overheerlijke boerenkaas gemaakt. De Stelp is geen gewone kaasboerderij, maar bijzonder omdat er wel 14 verschillende soorten kruidenkaas worden gemaakt.

Enkele jaren geleden heeft de familie Van der Gun de 1e prijs bij de wedstrijd om de Bêste Fryske Boeretsiis gewonnen. U kunt dus een lekker stukje Friese nagelkaas proeven op de boerderij. Naast kaas van de koe kunt u hier ook terecht voor geitenkaas en schapenkaas.

U kunt deelnemen aan een boeiende excursie over kaas, die ongeveer 1,5 uur duurt. De excursies zijn bedoeld voor groepen (min. 8 personen). Men krijgt koffie, of thee, met cake. We geven uitleg over de boerderij en het kaasmaken. Daarna gaan we ook naar de koeien kijken, die 24 uur per dag volledig automatisch met een melkrobot worden gemolken. De kosten zijn € 5,50 per persoon. Voor grote groepen en kinderen gaan de kosten in overleg.

De boerdeij-winkel met ambachtelijke streekproducten is het hele jaar geopend op woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Het adres is Wolvegasterweg 49 in Oldeberkoop. Telefoon (0516) 45 13 66.
Meer informatie op: www.dekaasboerderij.nl.

4seizoenenAttractief